Over ons

Over Schuurmaat

Schuurmaat SC weet dat het altijd beter kan. Zo zetten wij ons in om het werkgemak van houtbewerkers te verbeteren en de onderhoudbaarheid van houtwerk te verhogen.

Schuurmaat SC is een studentenonderneming opgericht door vier studenten Technische Bedrijfskunde. Wij zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van producten en processen, met deze eigenschappen leiden wij ons bedrijf. 

 

Bedrijfskernwaarden

Schuurmaat SC staat voor kwaliteit en efficiëntie. Normaal gesproken hebben deze twee eigenschappen een negatief effect op elkaar. Maar niet bij ons product

 

Onze missie en visie

Onze missie is om een halt toe te roepen aan de 'weggooi-cultuur'. Wij vinden repareren en onderhouden belangrijk en vinden dat dit altijd vóór weggooien en nieuwkopen moet komen. Met deze onderneming realiseren wij dit door het leveren van de Schuurmaat die vormverlies tijdens het schuren tegengaat en het werkgemak verhoogt. De visie van Schuurmaat is om 75% van de professionele schuurmarkt kennis te laten maken met de Schuurmaat.

 

Het begin van de Schuurmaat

'Breng een innoverend product op de markt'. Dit was het doel waarmee wij gezamenlijk als team van vier studenten onze eerste brainstormsessie ingingen. Vier uur later hadden we een volle lijst met ideeën die het allemaal net niet waren.

"Dit gaat niet werken", zeiden wij tegen elkaar. Morgen doen wij het anders. Wij gaan vroeg de stad in en gaan langs alle lokale en ambachtelijke ondernemers om te vragen wat voor irritaties zij ondervinden tijdens hun werk. 

Van slager tot meubelmaker, de hele stad werd afgewerkt. Aan het eind van de dag zaten we op het terras de 'irritatielijst' af te werken en ineens viel het kwartje. Houtbewerkers, onder andere de schilder en de meubelmaker, ervaren dezelfde problemen. Voor het schoonschuren van complexe profielen is geen geschikt gereedschap. Dit werk wordt nog altijd met de hand gedaan. Het handwerk is zeer tijdrovend en zorgt voor vermoeide armen. Wanneer het werk mechanisch, met een schuurmachine, wordt gedaan ligt het gevaar van vormverlies altijd op de loer. "Hier kunnen wij wat mee!", zeiden wij tegen elkaar.